0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
بهینه سازی عملکرد موسیلاژ گیاه بالنگو بعنوان منعقد کننده طبیعی در حذف رنگ های مختلف آنیونی و کاتیونی
Optimizing the performance of Balangu mucilage as a natural coagulant in the removal of various anionic and cationic dyes
نویسندگان :
سید مهدی پورمحب حسینی ( دانشگاه گیلان ) , ناز چائی بخش ( دانشگاه گیلان )
کلید واژه ها :
موسیلاژ ، منعقد کننده طبیعی ،روش سطح پاسخ ، رنگ
چکیده مقاله :
در این مطالعه ، از موسیلاژ دانه بالنگو (BSM) به عنوان یک ماده منعقد کننده طبیعی برای از بین بردن رنگها استفاده شده است. عملکرد این ماده منعقد کننده طبیعی در حذف رنگهای مختلف آنیونی و کاتیونی مانند قرمز خنثی ، سبز مالاشیت و متیل نارنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. روش ارزیابی سطح پاسخ (RSM) بر اساس Box Behenken (BBD) برای ارزیابی و بهینه سازی فرایند رنگ زدایی استفاده شد. سه پارامتر در آزمایش شامل زمان تماس ،pH و مقدار منعقد کننده در کاهش رنگ مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین بازده کاهش رنگ در شرایط بهینه (73%) در محلولی حاوی 25 ppm قرمز خنثی در این شرایط بدست آمد: 5.82 pH ، زمان تماس18 دقیقه و دوز مقدار منعقد کننده 100 میلی گرم در لیتر. همچنین این منعقد کننده طبیعی در شرایط بهینه ، رنگ های سبز مالاشیت و متیل نارنجی را هم به ترتیب به مقدار52 و23 درصد حذف کرد. این نتایج ثابت کرد که موسیلاژ بالنگو می تواند به عنوان یک ماده منعقد کننده طبیعی و ارزان برای کاهش رنگ ها بخصوص رنگ هایی با ساختار خطی و کاتیونی استفاده شود.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh