0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
خواص فیزیکی، مکانیکی و آنتی اکسیدانی فیلم صمغ دانه بارهنگ حاوی اسانس رازیانه و نانورس
Physical, mechanical and antioxidant properties of Plantago major seed gum film containing fennel essential oil and nanoclay
نویسندگان :
سینا اردبیلچی مرند ( دانشگاه ارومیه ) , محمد علیزاده ( دانشگاه ارومیه ) , هادی الماسی ( دانشگاه ارومیه )
کلید واژه ها :
فیلم زیست تخریب پذیر، صمغ دانه بارهنگ، اسانس رازیانه، نانورس
چکیده مقاله :
فیلم های زیست تخریب پذیر خوراکی بر پایه صمغ دانه بارهنگ حاوی اسانس رازیانه و نانورس تهیه و خواص آن ها بررسی شد. مقادیر اسانس اضافه شده به فیلم ها ۰ تا ۸ و میزان نانورس ۰ تا ۵ درصد وزن پایه پلیمر در نظر گرفته شدند. تاثیر افزودنی ها (اسانس رازیانه و نانورس) بر روی خواص آنتی اکسیدانی و مکانیکی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، ضخامت و جذب رطوبت فیلم ها بررسی گردید. افزایش مقادیر اسانس در ساختار فیلم ها موجب کاهش نفوذپذیری آن ها نسبت به بخار آب و جذب رطوبت گردید. همچنین با افزایش میزان نانورس، جذب رطوبت فیلم ها افزایش پیدا کرده ولی نفوذپذیری در مقابل بخار آب کاهش یافت. فیلم های حاوی مقادیر متوسط اسانس و نانورس، بالاترین خواص آنتی اکسیدانی را نشان دادند. ضخامت فیلم ها نیز با افزایش مقادیر اسانس رازیانه افزایش یافت. هر چند که افزایش مقادیر نانورس تاثیر معنی داری بر روی ضخامت فیلم ها نداشت. خواص مکانیکی فیلم ها نیز با افزایش مقادیر نانورس بهبود یافته اما افزایش اسانس رازیانه اثر تضعیف کننده داشت. با توجه به خواص مناسب سد کنندگی ، آنتی اکسیدانی و مکانیکی این فیلم ها قابلیت استفاده به عنوان بسته بندی فعال در مواد غذایی را دارا می باشند.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh