0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
بررسی خواص زیستی عصاره گیاه خنجوک حاوی نانوذرات نقره استخراج شده با روش فراصوت
Evaluation of biological activities of Pistacia Khinjuk plant extract containing silver nanoparticles extracted by ultrasounic method
نویسندگان :
حمیدرضا رجبی ( دانشگاه یاسوج ) , فریده سجادی اصل ( دانشگاه یاسوج ) , علی میرزایی ( دانشگاه علوم پزشکی یاسوج )
کلید واژه ها :
خنجوک، ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، استخراج تسهیل شده با فراصوت
چکیده مقاله :
چکيده: در این تحقیق، از عصاره آبی میوه گیاه خنجوک بدست آمده با روش فراصوت برای سنتز زیستی نانوذرات نقره و بررسی اثر آن ها بر روند بهبود زخم در موش، استفاده شد. مشخصه نگاری نانوذرات نقره سنتز شده با تکنیک های مختلفی از جمله میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR)، پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف سنجی جذبی ماوراء بنفش-مرئی (UV-Vis) و پراش انرژی پرتو ایکس (EDS) بررسی شد. تشکیل نانوذرات نقره با ظهور یک نوار جذبی در محدوده 440-380 نانومتر تایید شد. تصویر SEM نشان دهنده تشکیل نانوذرات نقره کوچکتر از 10 نانومتر و نتایج حاصل از XRDساختار مکعبی نانوذرات نقره را تایید کرد. در ادامه، خاصیت ضد میکروبی عصاره ها و نانوذرات نقره سنتز شده، با روش انتشار درون چاهک مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. عصاره های آبی و نانوذرات نقره اثرات ضد میکروبی بالقوهای علیه ارگانیسم های عفونی از جمله باکتری اشرشیاکولی و استافیلوس کوکوس اورئوس نشان دادند. نتایج نشان دادند که فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی گیاه خنجوک حاوی نانوذرات نقره در مقایسه با عصاره آبی گیاه خنجوک بیشتر بوده است. ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی به وسیله رادیکال آزینو بیس تیازولین سولفونیک (ABTS+)، احیاء یون فریک (FRAP)، دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) و نیتریک اکسید (NO) انجام و مقدار فنل تام در عصاره آبی گیاه خنجوک و نانوذرات سنتز شده بررسی و مقایسه شد. با توجه به نتایج به دست آمده عصاره تهیه شده از گیاه در مقایسه با نانوذرات نقره سنتز شده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی کمتر می باشد.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh