0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
بررسی مقایسه ای ترکیبات شیمیایی اسانس میوه چند ژنوتیپ رازیانه از نقاط مختلف ایران
The comparative study of essential oil composition of the fruits of a number of Foeniculum Vulgare Mill genotypes from different parts of Iran
نویسندگان :
سعید نخجیری ( دانشگاه محقق اردبیلی ) , سید مهدی رضوی خسروشاهی ( دانشگاه محقق اردبیلی ) , علیرضا قاسمیان ( دانشگاه محقق اردبیلی )
کلید واژه ها :
رازیانه، اسانس، تقطیر، کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی، ژنوتیپ
چکیده مقاله :
گیاه رازیانه با نام علمی Foeniculum Vuglare Mill از تیره چتریان بوده و کاربردهای وسیعی در زمینه های مختلف از قبیل تولید مواد آرایشی، معطر سازی مواد غذایی، مصارف دارویی و تغذیه ای دارد. به دلیل اهمیت زیادی که اجزای اسانس رازیانه دارد محتوی، نوع و مقادیر ترکیبات اسانس رازیانه های نواحی متنوع ایران در این پایان نامه مورد بررسی و بحث قرار گرفتند در این پژوهش، 8 ژنوتیپ رازیانه از بخشهای مختلف کشور ایران (از نظر رطوبت و دما) شامل مناطق تبریز، گرمی، یزد، کرمان، همدان، مشهد، سنندج و اصفهان جمع آوری شد. سپس برای استخراج اسانس آن ها توسط تقطیر با آب از دستگاه کلونجر استفاده شد. پس از اسانس گیری، برای شناسایی ترکیبات و اندازه گیری مقادیر آن ها از روش کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی (GC-MS) استفاده شد.: یافته های حاصل از بحث و بررسی کروماتوگرام های گونه های مختلف تایید کرد که عمده ترکیبات شناسایی شده در ژنوتیپ های مورد بررسی ترانس آنتول، استراگول و لیمونن می باشد. بیشترین مقدار ترانس آنتول مربوط به ژنوتیپ همدان و گرمی، بیشترین مقدار استرائول متعلق به ژنوتیپ اصفهان، و گرمی، بیشترین مقدار لیمونن مربوط به ژنوتیپ سنندج، همدان و تبریز بود و آلفا پینن تنها در ژنوتیپ اصفهان وجود داشت.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh