0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
ارزیابی بازده فنولیک اسیدهای آزاد و قدرت آنتیاکسیدانی عصاره کنجالههای آفتابگردان،کلزا وکنجد
Evaluation of the free phenolic acids yield and antioxidant activity of the extracts of sunflower, rapeseed and sesame seed meals
نویسندگان :
سید مرتضی حسینی نامی ( دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان ) , سعید ملایی ( دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان ) , سعید حضرتی ( دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان )
کلید واژه ها :
آنتیاکسیدان، دانه روغنی، ترکیبات فنولی، کنجاله
چکیده مقاله :
یکی از رایجترین روشهای روغنگیری از دانهها، روش پرس سرد میباشد که خروجی این روش روغن و کنجاله میباشد. در این تحقیق، بازده روغن باقی مانده، بازده فنولیک اسیدهای آزاد و قدرت آنتیاکسیدانی برای استفاده مجدد از کنجاله دانههای روغنی آفتابگردان،کلزا و کنجد بررسی و با یکدیگر مقایسه شده است. دانههای روغنی به وسیله دستگاه پرس سرد روغنگیری شدند و کنجالههای بدست آمده جمعآوری شدند. این کنجالهها با حلال دی اتیل اتر روغنگیری شد و بازده روغن مشخص شد. همچنین، فنولیک اسیدهای آزاد موجود در کنجالهها به وسیله حلال متانول-آب استخراج شدند و در ادامه بازده و قدرت آنتیاکسیدانی عصارههای بدست آمده تعیین شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، بازده روغن باقی مانده در کنجالههای آفتابگردان، کلزا و کنجد به ترتیب 0.2±12.4، 2.78±15.8و 2.4±17.8 درصد بودند. بررسی فنولیک اسیدهای آزاد استخراج شده نشان داد که بازده آنها در عصاره بدست آمده از کنجالههای آفتابگران،کلزا وکنجد به ترتیب 5.1، 11.6 و 11.8 درصد بود. همچنین بر اساس بررسی خواص آنتیاکسیدانی با روش DPPH، مقدار IC50 آنها به ترتیب 1.66±48.29، 4.91±292.17 و 2000≤ میکروگرم بر میلیلیتر بدست آمد. بنابراین،کنجاله کنجد دارای بیش ترین بازده روغن باقی مانده بود در حالیکه این کنجاله کمترین بازده عصاره فنولیک اسید آزاد را داشت. همچنین، عصاره فنولیک اسید آزاد کنجاله آفتابگردان دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی بود.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh