0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
تاثیر روش های مختلف عصاره گیری بر بازده و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی-متانولی گیاه Artemisia annua
Effect of different extraction methods on the yield and antioxidant activity of Artemisia annua aqueous-methanolic extract
نویسندگان :
سعید ملائی ( دانشگاه شهید مدنی آذربایجان )
کلید واژه ها :
آنتیاکسیدان، ترکیبات فنولی، درمنه یکساله، عصاره گیری
چکیده مقاله :
گیاه درمنه یکساله با نام علمی Artemisia annua متعلق به تیره چتریان (Apiaceae) از گیاهان دارویی با ارزش و بومی می باشد که دارای خواص بیولوژیکی فراوانی است. در این مطالعه، تاثیر روش های مختلف استخراج از جمله خیساندن، التراسونیک، سوکسله و آنزیم بر بازده، محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی-متانولی بدست آمده مورد بررسی قرار گرفت. اندازهگیری میزان فنول کل با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و عملکرد آنتیاکسیدانی عصارهها نیز با استفاده از روش DPPH اندازه گیری شدند. با توجه به نتایج بدست آمده، عصاره بدست آمده از روش التراسونیک دارای بیشترین بازده بود. بیشترین مقدار فنول کل (4/14 میلی گرم گالیک اسید بر گرم گیاه خشک) متعلق به عصاره بدست آمده با روش التراسونیک بود. همچنین، این عصاره بیشترین میزان عملکرد آنتیاکسیدانی با مقدار IC50 برابر با 6/44 میکروگرم بر میلی لیتر در مهار رادیکال آزاد داشت. بررسی نتایج نشان دادند که روشهای استخراج عصاره نقش مهمی را در کمیت و خاصیت آنتیاکسیدانی مواد موثره گیاهان ایفا می کند. در نتیجه، روش التراسونیک بهتربن روش عصاره گیری به منظور افزایش بازده ترکیبات موثره گیاه درمنه یکساله بود.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh