0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
استخراج پلیفنولها از سیب چوبی توسط شبکه عصبی مصنوعی
Extraction of polyphenols from wood apple by artificial neural network
نویسندگان :
سحر حبیب زاده ( دانشگاه پیام نور مرکز تهران شمال ) , عباس خوشحال ( دانشگاه پیام نور مرکز تهران شمال )
کلید واژه ها :
Polyphenols, wooden apples, artificial neural network…
چکیده مقاله :
ترکیبات پلی فنلی حاصل از گیاهان به دلیل خواص درمانی فراوان ﮐﺎرﺑﺮد ﮔﺴﺘﺮده اي در ﺻﻨﺎﯾﻊ گوناگون از ﺟﻤﻠﻪ صنعت ﺑﻬﺪاﺷـﺘﯽ، داروﺳـﺎزي و ﻏﺬاﯾﯽ دارﻧﺪ. تحقیقات فراوانی در زمینه افزایش بازده استخراج این ترکیبات صورت پذیرفته اما همچنان یافتن شرایط استخراج ساده وارزان و با بالاترین راندمان چالش پیش روی محققان محسوب میگردد و در این تحقیق به بررسی استخراج پلی فنولها از سیب چوبی توسط شبکه عصبی مصنوعی و یافتن شرایط بهینه پرداخته شده است. میزان بازیابی پلی فنول در اثر افزایش نرخ جریان در دمای ثابت افزایش مییابد، زیرا همانطور که نرخ جریان افزایش مییابد، مکانیسم امواج ماکرویو در افزایش تعداد برخورد حلال و حلشونده و در نتیجه راندمان استخراج میتوان نسبت داد. در توانهای بالای ماکرویو راندمان به طور قابل توجه کاهش می یابد. توان 250 وات امواج ماکرویو دارای بیشترین راندمان بوده است. شدت امواج فراصوت 300 دارای بیشترین راندمان استخراج است. در توانهای بیشتر امواج فراصوت راندمان به طور مختصر کاهش مییابد که به دلیل بالا رفتن دمای محیط به دلیل امواج فراصوت و در نتیجه تغییر ساختار و شکستن ساختار شیمیایی ترکیبات استخراجی میتوان نسبت داد. با کاهش نیروی محرکه لازم جهت انتقال جرم در اثر کاهش غلظت حلشونده در نمونه، افزایش زمان دینامیک تغییر قابل ملاحظهای در میزان بازیابی ایجاد نمیکند. به طور کلی مشخص شد که ترمهای خطی دما و زمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. دمای 45 درجه سانتیگراد بیشترین راندمان را داراست. در حالی که دبی حلال و غلظت حلال در کمک حلال دوتایی از اهمیت نسبتا بالایی برخوردار هستند. ترمهای مربع تمام متغیرها به جز حلال نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. تمام ترمهای متقابل بین متغیرها در مدل پیشنهادی بر اساس متغیرهای کدگذاری شده اهمیتی ندارند.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh