0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
ساخت نانوکامپوزیت زیستی با استفاده از نشاسته و نانوکریستال سلولز جهت بسته بندی موادغذایی
Fabrication of bionanocomposites using starch and cellulose nanocrystals for food packaging
نویسندگان :
عظمت شیدائی ( دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ) , مریم نیکزاد ( دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ) , مجید پیروی ( دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل )
کلید واژه ها :
نانوسلولز، کاه برنج، خواص مکانیکی، نانوکامپوزیت، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز
چکیده مقاله :
در پؤوهش حاضر نانوسلولز از کاه برنج خام استخراج شد و نانوکامپوزیت نشاسته/نانوسلولز به روش ریخته گری حلال تهیه شد. جهت تولید نانوسلولز از کاهبرنج از روش آبکافت اسیدی به همراه امواج فراصوت استفاده شد. تغییرات ساختاری کاهبرنج طی مراحل مختلف پیشتیماری، سفیدگری توسط آنالیزهای پراش پرتو ایکس (XRD) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) ارزیابی گردید و با نتایج این آنالیزها برای نانوکریستال سلولزی تولید شده مقایسه گردید. هم چنین خواص ریزساختاری و مورفولوژی نانوکریستال سلولز، توسط آنالیز (TEM) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز XRDساختار بلوری سلولز استخراج شده از کاه برنج را تأیید نمود و شاخص بلورینگی نمونه ی بهدست آمده 73% محاسبه شد. نتایج حاصل از طیف سنجی FTIR و ظهور پیک جذب در cm-1 888 تا cm-1 990 بیانگر حضور پیوندهای گلیکوزیدی در ساختار سلولز را تأیید نمود. هم چنین تصاویر میکروسکوپ (TEM) ساختار میله ای را در ابعاد نانومتری نشان داد. از نانوسلولز استخراج شده از کاهبرنج، به عنوان تقویت کننده خواص مکانیکی فیلم نشاسته به نسبت 5% استفاده شد. نتایج حاصل از آنالیز آزمون های فیزیکی، مکانیکی کامپوزیت سلولز بر پایه نشاسته و گلیسرول نشان داد خواص نانوکامپوزیت با افزودن نانوسلولز نسبت به فیلم کنترل (نشاسته ی خالص) افزایش یافته است
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh