0% Complete
صفحه اصلی
/
ورود به سیستم
/
سوالات متداول
/
تماس با ما
صفحه اصلی
/
پنجمین سمینار شیمی کاربردی انجمن شیمی ایران
بررسی محتوای فنولی برخی گیاهان دارویی مناطق شرقی ایران
Investigation of phenolic content of some medicinal plants in eastern Iran
نویسندگان :
سیده مریم سیدنژاد ( دانشگاه سمنان ) , حسین دهقان ( مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران ) , مصطفی فضلی ( دانشگاه سمنان )
کلید واژه ها :
سنجش محتوای فنولی، فولین سیوکالتیو، عصاره گیری متوالی، گیاهان دارویی
چکیده مقاله :
در اين مطالعه، عصاره هگزانی، اتیل استاتی و متانولي 14 گیاه مختلف از مناطق شرقی ایران که عبارتند باریجه یا آنغوزه هزارمسجدی (Ferula latisecta)، گند کما (Dorema kopetdaghense)، وشا یا کما (Dorema ammoniacum)، درمنه کوهی (Artemisia kopetdaghensis)، زرشک کوهی (Berberis integerrima)، زول (Eryngium bungei)، گل بی مرگ (Helichrysum graveolens)، گل اروانه (Hymenocrater bituminosus)، پونه سای برگ دار (Nepeta bracteata)، پونه سای انبوه (Nepeta glomerulosa)، برازمبل (Perovskia abrotanoides)، جعفری کوهی زرد (Pimpinella aurea)، رز ایرانی، ورک یا ناخن گربه (Rosa persica) و آویشن خراسانی (Thymus transcaspicus)) به روش عصاره گیری متوالی تهیه شد. محتواي فنولی این عصاره ها با استفاده از روش هاي فولين - سيوکالتيو اندازه گيري گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که به ترتیب عصاره های متانولی، هگزانی و اتیل استاتی غالبا از محتوای فنولی بیشتری برخوردار بودند. عصاره های متانولی گیاهان درمنه، جعفری کوهی، پونه سای انبوه و رز ایرانی با 1555.36، 763.66، 621.72 و mgGAE/g 401.35 و عصاره هگزانی وشا با mgGAE/g 530.52 بیشترین میزان ترکیبات فنولی را دارا بودند. با توجه به میزان بالای ترکیبات فنولی این گیاهان می توان از آن ها به عنوان منابع بالقوه ی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری ها استفاده نمود.
لیست مقالات این رویداد
Samin Hamayesh